Nog meer Biomassa ellende in Ede

Deel dit in uw eigen netwerk!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Heel veel focus ligt nu de drie biomassacentrales van Warmtebedrijf Ede… maar er zijn er meer…

Blik vanaf de Slingerboslaan

Achter de twee fijne schoorstenen van de biomassacentrale aan de Knuttelweg in Ede-Noord, zie je de zwarte rook uit de pijp van Vika komen… https://www.vika.nl/

Het is de kaasproducten fabriek die hier al heel lang gevestigd is en waar we soms wel eens een kaasluchtje roken… niets mis mee, zaken zijn zaken en waar gehakt worden vallen spaanders. Vika zorgt voor stabiele werkgelegenheid en is naar verluid een prima werkgever!

Met 6 MW is het een kachel van formaat… met een Rijksbijdrage van € 1.000.000

Gisteravond liep het weer uit de hand, verstikkende rook, écht zwavelstinkende ellende werd de wijk in geblazen door de biomassacentrale. Wijkbewoners hebben melding gemaakt bij de omgevingsdienst.

De wijkbewoners zijn verenigd in Belangen Vereniging Ede-Noord en tot nog toe werden alle door de vereniging verzamelde klachten door de omgevingsdienst weggeschreven en behandeld als 1 klacht. Bewoners worden gevraagd zelfstandig melding te maken en zoveel mogelijk foto en video bewijs te leveren. Melden kan hier.

Bewoners uit de wijk; Buitenzorglaan, Graaf Bentincklaan, Amsterdamseweg worden gevraagd melding te maken van rookoverlast uit de Vika.

Donderdag is er een raadsvergadering en is er een klein beetje ruimte vrijgemaakt door de gemeente voor ons biomassa verhaal. Er zijn vermoedens dat Gemeente Ede (deels) eigenaar is van de biomassa centrales. Belangens kunnen verstrengeld zijn. Mocht iemand dit kunnen bevestigen, of gedocumenteerd kunnen ontkennen, horen wij dat graag. Update: 5-2-2020; Gemeente is geen eigenaar. AD research heeft er naar gekeken.

@BiomassaEde – www.stop-biomassa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *