NOS en fake-news?

Deel dit in uw eigen netwerk!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

https://nos.nl/artikel/2326613-klimaatimpact-importgas-groter-dan-van-biomassa.html

Het artikel van de NOS en het rapport dat geschreven is in opdracht van de NVDE zijn volkomen misleidend. Het rapport stoelt op de premisse en leugen dat de uitstoot van CO2 bij de verbranding van biomassa 0 zou zijn.

NVDE klinkt duurzaam, maar is gewoon de vereniging van energiebedrijven zoals bijvoorbeeld Eneco, Essent / RWE, Vattenfall, Platform Bioenergie (http://www.nvde.nl/leden/) en andere organisaties die veel geld verdienen aan de biomassa-energie.

Het rapport is geschreven door Harry Croezen van Royal Haskoning DHV. Hij is één van de grootste betaalde pro- biomassa lobbyisten die al sinds het begin in een clubje met Essent/RWE en een paar wetenschappers v/h Copernicus Instituut van de UU samenwerkt om biomassa te promoten. Het verbaast ons dus ook niks dat zij over hun eigen lucratieve vervuilende bomenverbranding zeggen dat dit schoner is dan gas.

Dit is het rapport van Harry Croezen:
https://biomassmurder.org/lobbyfacts/2020-02-26-royalhaskoningdhv-pro-biomassa-lobbyist-harry-croezen-warmte-uit-aardgas-of-uit-biomassa-onderzoek-in-opdracht-van-betaalde-pro-biomassa-lobby-nvde-dutch.pdf

Expert at Royal HaskoningDHV Amersfoort

Dit is een voorbeeld waarin Harry Croezen voor Vattenfall een rapport schrijft (en dat doet hij voor Eneco, Essent, RWE, etc.):
https://biomassmurder.org/lobbyfacts/2019-01-00-cedelft-betaalde-pro-biomassa-lobby-second-opinion-verduurzaming-warmteproductie-diemen-vattenfall-nuon-dutch.pdf

Dit is een zip file met meerdere betaalde pro biomassarapporten voor die bedrijven vanuit zijn betaalde pro biomassa lobbybedrijf CEDelft:
http://biomassmurder.org/lobbyfacts/harry-croezen-paid-pro-biomass-lobbyist-at-royal-haskoningdhv-and-cedelft.zip